Indlæser
FRAGT INFO

Karryblandinger fra hele verden med masser af smag

Et krydderi, hvor kvaliteten spiller en meget stor rolle i smagsoplevelsen, er karry. For at opnå den klassiske, intense smag af karry i dine madretter kan du ikke slække på kvaliteten. En god gammel ret som boller i karry er en af de mest tamme smagsoplevelser, hvis karryen ikke er smagfuld og kraftig i sin smag. Heldigvis skal du aldrig bekymre dig om en ringe karrysmag, hvis du anvender nogle af vores mange karryvarianter. Karry er et af de mest anvendte krydderier i verden, hvilket også ses i vores udvalg. Vi har nemlig karry i flere spændende nuancer. Vidste du godt, at karry ikke er et enkelt krydderi, men faktisk er en blanding af forskellige krydderier? Gurkemeje, koriander og ingefær er nogle af de hyppigst anvendte krydderier til karryblandinger. 
Sortering: 
Antal vist pr. side: 

DKK 10,00

Krydderi skovl i bøgetræ

Skovl i bøgetræ. Skovlen er praktisk at bruge i køkkenet, f.eks. i krydderiglas, som te mål eller andet.Bredde: 2,5...

Tilføj til ønskeliste

DKK 44,00

Madras Karry, 70 g økologisk | Spicebar

Madras Karry er et godt valg, hvis du leder efter en solid all-round karry. Den kan let anvendes til både kød, fisk...

Tilføj til ønskeliste

DKK 495,00

Spicebar krydderihylde i kirsebærtræ

Spicebar har lavet en specialdesignet hylde i kirsebærstræ, så du kan opbevare dine krydderier praktisk og stilet....

Tilføj til ønskeliste

DKK 495,00

Spicebar krydderihylde i asketræ

Spicebar har lavet en specialdesignet hylde i asketræ, så du kan opbevare dine krydderier praktisk og stilet. Hylden...

Tilføj til ønskeliste

DKK 495,00

Spicebar krydderihylde i valnød

Spicebar har lavet en specialdesignet hylde i valnød, så du kan opbevare dine krydderier praktisk og stilet. Hylden...

Tilføj til ønskeliste

Et krydderi - flere smagsoplevelser

Verden over er der forskellige madkulturer, hvor adskillige smagspræferencer hersker. Dette afspejles særligt i karryen, som findes i mange forskellige udgaver. Nogle steder ønsker man en stærk karry, der virkelig sætter sit præg på retten, mens man andre steder ønsker en mere mild karrysmag. Den indiske karry har eksempelvis en særligt kraftig smag, der virkelig kan skære igennem i enhver ret. I det indiske køkken laves der mange gryderetter, hvorfor karryen gerne skal kunne smages tydeligt blandt alle ingredienserne. I England er smagen til gengæld en meget mildere en af slagsen. I det danske køkken hælder vi nok mere mod den stærke side af smagsskalaen generelt. Der findes dog masser af danske retter, hvor en mild karry også er særdeles velegnet. Her hos Boemsens BBQ benytter vi os flittigt af karry i vores egen madlavning, men det er sjældent med den samme karry to gange i træk!

Godt til mange retter

En del af grunden til at karry er blevet så populært et krydderi verden er også, fordi det kan anvendes i så mange forskellige retter. Grøntsager, kød, kylling, fisk og meget andet går godt i spænd med karrysmagen. Som med alle andre krydderier egner nogle retter sig godt til grove krydderier, mens de gerne skal være fine. Du finder naturligvis begge dele i vores sortiment. Uanset dit valg af karry kan du, ved siden af den gode smag, vide dig sikker på, at din madlavning kommer til at få den flotte, karakteristiske gule farve, der er forbundet med karry. Gurkemeje gør ikke meget for smagen, men er en fast del af alle vores karryblandinger. Det skyldes i højere grad den gule farve, som krydderiet tilføjer. Derudover har gurkemeje gode sundhedsmæssige egenskaber.

Karryens historie

Som nævnt tidligere er karry et populært krydderi i mange verdensdele. Det er dog særligt i Indien og de øvrige sydøstasiatiske lande, at karry har spillet en stor rolle gennem tiderne. Ved briternes kolonisering af Indien i det 17. århundrede faldt englænderne pladask for det velsmagende krydderi, og det har siden da også haft sin faste plads i det engelske køkken. Herhjemme blev karryen først populær små 100 år senere, men siden da har en karryblanding været at finde i krydderiskabet hos de fleste. 
Ønskelister
Nyhed
Boemsen Porcelænskrus i hvid

Boemsen Porcelænskrus i hvid

DKK 75,00

Mere
BBQUE Beef Brisket | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Beef Brisket | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere
BBQUE Chicken Wings | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Chicken Wings | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere
BBQUE Ribs | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Ribs | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere
BBQUE Chipotle | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Chipotle | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere

find Boemsens BBQ på facebook