Indlæser
FRAGT INFO
Borniak Rygeovne

Borniak Rygeovne

Hjemmerøgning hitter / Smokerskabe & Rygeovne fra Borniak

Der sælges flere og flere rigtige røgeovne til private danskere, der selv vil røge deres råvarer, og have styr på mest mulig af produktionskæden fra ”jord til bord” – og så smager røgede fødevarer godt!

Pilen peger mere og mere i én retning, når talen falder på madlavning. Den bevidste forbruger vil kende råvarerne helt fra deres oprindelse, og vi vil selv tilberede dem. Måske er det grunden til at flere og flere private, mindre fødevareproducenter og restaurationer er begyndt at hjemmerøge.
En anden årsag er sikkert, at de grill-glade danskere har fået øjnene op for, hvor interessant det er selv at arbejde med maden, eksperimentere lidt og sætte sit helt personlige aftryk på menuen. Under grilningen kan der også arbejdes med tilsætning af røgsmag, men den ægte vare kræver en røgeovn.

Sortering: 
Antal vist pr. side: 

FRI FRAGT

DKK 4.495,00

Borniak Røgeovn UW-70

Borniak Røgovn UW-70 med en røgkammer på 70L Du kan nemt røge skinke, mørbrad, bacon, fjerkræ, pølser,ost og fisk mm...

Tilføj til ønskeliste
FRI FRAGT

DKK 5.995,00

Borniak Røgeovn UW-150

Borniak Røgovn UW-150 med en røgkammer på 150L Du kan nemt røge skinke, mørbrad, bacon, fjerkræ, pølser,ost og fisk...

Tilføj til ønskeliste
FRI FRAGT

DKK 6.400,00

Borniak Røgeovn UW-70 Komplet Sæt

Pakketilbud på Borniak UW-70 Røgovn 1 x Borniak UW-70 Røgeovn  Kpl.    1 x Borniak Kodtrøgningsadapter incl....

Tilføj til ønskeliste
FRI FRAGT

DKK 7.800,00

Borniak Røgeovn UW-150 Komplet Sæt

Pakketilbud på Borniak UW-150 Røgeovn Indhold: 1 x Borniak UW-150 Røgeovn Kpl. 1 x Borniak Kodtrøgningsadapter incl....

Tilføj til ønskeliste

Røgeovne er i princippet en beholder, hvori råvarerne lægges eller hænges, hvorefter der tilføres kold eller varm røg. I en moderne version vil det sige et isoleret skab opbygget efter reglerne for tilberedning af fødevarer. Heri er der kroge og/eller hylder til råvarerne og et varmelegeme, der under elektrisk temperaturkontrol ”brænder” det røgsmuld, som en lille stoker (spiralformet snegl) presser ind til varmelegemet.

Hvis behovet er koldrøgning, sættes der typisk 2 meter flexslange(aluminium eller stål) mellem røggeneratoren og selve røgeskabet

Smag eller konservering

Hvor røgning tidligere primært blev forbundet med konservering og langtidsopbevaring af pølser og kødvarer, drejer det sig i dag mere om smag og duft. Her er der nærmest uendeligt mange muligheder for at arbejde med selve røgen, krydderurter i selve ovnen eller via forberedelsen, hvor kødvarerne ofte kommes i en lage og trækker smag inden selve røgeprocessen.
Farve er en anden faktor, som erfarne røgere arbejder med. Hvis skinken er flot rød, så er der sikkert anvendt elletræ, mens der med stor sandsynlighed har været bøg i magasinet, hvis kødet har en mere gylden farve og intens duft.
Konserveringselementet er imidlertid stadigvæk en vigtig faktor hos restauranter, slagtere og de mange gårdbutikker rundt om i landet. Her er det en fordel at producere et parti ensartede produkter til brug eller salg over en længere periode.

Jægere og lystfiskere røger byttet

I ”gamle” dage, for ikke ret mange år siden, kunne man nemt finde en slagtermester i nærheden, der ville røge en havørred eller køllerne af sommerbukken mod gode ord og betaling. Nu er slagtermesteren enten lukket eller tør simpelthen ikke tage ukontrolleret kød med i sin produktion af hensyn til de mange regler på fødevareområdet.

Derfor begynder flere og flere selv at røge deres bytte, og efterhånden kan man for relativt få penge købe røgeovne til private med samme opbygning som de professionelle modeller. 

Smag har ingen facitliste

Det er ikke svært at røge, og når man har lært sig de helt basale grundregler for røgning, er det bare at gå i gang med at finde sin egen stil og eksperimentere med smage og farver. Hos importøren af Borniak røgeovne i Danmark foreslår Michael Toftelund, at man for eksempel starter med en svinemørbrad eller måske en fasan, hvis man har haft held på jagten.
Han giver her 2 opskrifter – eller vejledninger, som han foretrækker at kalde det – for ifølge ham, har smag ingen facitliste. Velbekomme!

Ønskelister
Nyhed
Boemsen Porcelænskrus i hvid

Boemsen Porcelænskrus i hvid

DKK 75,00

Mere
BBQUE Beef Brisket | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Beef Brisket | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere
BBQUE Chicken Wings | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Chicken Wings | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere
BBQUE Ribs | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Ribs | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere
BBQUE Chipotle | BBQ-Rub | 150g Pose

BBQUE Chipotle | BBQ-Rub | 150g Pose

DKK 45,00

Mere

find Boemsens BBQ på facebook